1e Friese producent van glasvezelversterkte bruggen

Groot Lemmer is een materiaalonafhankelijke bruggenbouwer. We bouwen bruggen in staal, hout én composiet. Sterker nog, Groot Lemmer is de eerste Friese producent van glasvezelversterkte composiet fiets- en voetgangersbruggen. Bruggen die minstens 80 jaar meegaan en slechts minimaal onderhoud vragen. In deze nieuwsbrief krijgt u een korte uiteenzetting over enkele recente projecten, waaronder één FWD smart composietbrug. 

Houten trogbrug voor Schijndel

trogbrug-schijndel-IMG_3755-800x600pxIn Schijndel heeft Groot Lemmer een houten trogbrug van 100% FSC gecertificeerd Azobé gerealiseerd. Voor wie het niet (meer) weet: bij een trogbrug wordt het dek tussen de liggers aangebracht. Waardoor de hoogte van de constructie een stuk lager kan blijven dan bij bruggen met het dek op de liggers. De voetgangersbrug in Schijndel heeft een lengte van 16 meter en is 2,5 meter breed. De Trogbrug vervangt een bestaande brug.

Hoorn kiest voor FWD smart composietbrug met lage onderhoudskosten

composietbrug-hoorn-IMG_3793-800x600pxWandelaars in het Julianapark te Hoorn kunnen tegenwoordig over een echte FWD smart composietbrug lopen. De keuze voor het materiaal is ingegeven door de lage TCO, waarbij vooral onderhoudskosten de doorslag gaven. Die zijn bij smartbruggen over de gehele levensduur van minimaal 80 jaar(!) namelijk uitzonderlijk laag. Leuk detail: de 9 meter lange brug in het Julianapark is voorzien van een fraaie RVS leuning.

Echt eikenhout van Landgoed Twickel, voor Landgoed Twickel

Delden-landgoed-twickel-IMG_3807-800x600pxEen brug op landgoed Twickel moet natuurlijk van eikenhout zijn. Maar wij zijn nog een stap verder gegaan. We hebben de brug gemaakt van eikenhout van het landgoed zelf. Er is niet alleen een bijzondere eikenhouten leuning ontworpen, ook is het dek voorzien van eiken planken van landgoed Twickel. Benieuwd geworden? Het voorjaar is bij uitstek het seizoen om wandelend het landgoed te verkennen. Maar let wel goed op, want de brug gaat door het materiaalgebruik helemaal op in zijn omgeving. Fijne wandeling!

BACK