Bezoek zagerij in Afrika en project Image Wharf

In dit blog een korte samenvatting van ons bezoek aan onze betrouwbare toeleveranciers in Afrika. Hier betrekken we al lange tijd onze voorraden Azobe en Billinga. Ook een impressie van het project Image Wharf. De creatieve campus waar ideeën en ambachten samenkomen. 

Zagerij in Afrika

GL AntislipIn zowel Nederland als wereldwijd groeit de vraag naar tropisch hardhout, door de aantrekkende economie is de vraag groter dan het aanbod. Groot Lemmer heeft een lange en betrouwbare relatie met zijn toeleveranciers in Afrika. Om deze relatie te bevestigen is er vanuit Groot lemmer een bezoek gebracht aan de zagerijen. Ondanks de aantrekkende vraag naar Azobe en Billinga op de wereldmarkt is er voldoende beschikbaarheid om de vraag van de markt tijdig te kunnen invullen.

Onze voorraad is altijd up-to-date

Dat de beschikbaarheid uit Afrika minder is, is een feit, maar de voorraad bij Groot Lemmer is gelukkig altijd – zoals u van ons gewend bent – up-to-date met een ruime keuze!

Project Image Wharf

Twee knalgele hellingbanen vormen het sluitstuk van het project Image Wharf. Volgens hun website is de Image Wharf – de creatieve campus waar ideeën en ambachten samenkomen in een urban community gebouwd op beleving en inspiratie.

De hellingbanen vormen onderdeel van dit inspirerende gebouw, als je van een uitdaging houdt dan fiets je helemaal omhoog, anders is er een luie trap of een lift. Afgelopen weken zijn de 2 hellingbanen door Groot Lemmer, in opdracht van de hoofdaannemer Hercuton, geplaatst. De hellingbanen bestaan uit stalen vakwerkliggers met een loopdek van glasvezel versterkt kunststof, afgewerkt met een slijtlaag. Met een totale lengte van bijna 100 meter zijn de hellingbanen echte blikvangers.

Bouwvaksluiting Groot Lemmer

Groot lemmer is in de bouwvakperiode 2018 gesloten in week 31, 32 en 33. Wij vertrouwen erop u na de vakantieperiode weer van dienst te kunnen zijn en wensen u alvast een fijne vakantie toe!

Met vriendelijke groet,
Team Groot Lemmer

 

BACK