GrootLemmer Bruggen neemt composiet producent FWD Bridges over

Groot Lemmer en FWD Bridges

– Persbericht –

Groot Lemmer BV, gerenommeerd specialist in bruggen, heeft overeenstemming bereikt met MOCS BV over de overname van FWD Bridges, composiet bruggen expert. Daarmee verwerft het bedrijf zowel de technologie als de productie van de zogenaamde GVK composiet brug. Met de overname van FWD Bridges kan GROOTLEMMER, producent en engineer van high quality fiets- en voetgangersbruggen, zich verder ontwikkelen als materiaalonafhankelijke ontwerper en bouwer van innovatieve en duurzame bruggen. Het bijna 100 jaar oude bedrijf met een jaaromzet van 10 miljoen euro verstevigt haar leidende positie op dit gebied in de Noord-Europese markt. GROOTLEMMER is marktleider in composieten, stalen en houten bruggen, en alle gewenste combinaties daarvan.

FWD SmartCompositeBridge®

FWD SmartCompositeBridge® (slimme GVK Composiet brug) is ontwikkeld door FWD Bridges, ontstaan vanuit de TU Delft. Dat de technologie succesvol is, blijkt wel uit het feit dat FWD Bridges het afgelopen jaar al meer dan 30 bruggen heeft verkocht en geproduceerd. Met de unieke technologie van FWD kan GROOTLEMMER lichtgewicht fiets- en voetgangersbruggen fabriceren in glasvezelversterkt kunststof (GVK). Door de optimale constructie hoeft er minder materiaal in de bruggen te worden verwerkt en worden de bruggen duurzamer. Daarnaast is het gehele productieproces geperfectioneerd en kan het volledig worden gecontroleerd. Zo wordt exact bijgehouden en gemonitord hoe het productieproces verloopt. Alles wordt digitaal vastgelegd en geanalyseerd.

De bruggen zijn bovendien ‘sensor ready’. Dat wil zeggen dat ze kunnen worden voorzien van MOCS sensortechnologie die de staat van de constructie monitort en dit vervolgens online registreert en rapporteert. Denk daarbij aan zaken als temperatuur, benutting en belasting van de brug. Inmiddels worden de eerste bruggen met het slimme systeem gebouwd en binnenkort gelanceerd. Daarmee is GROOTLEMMER klaar voor de toekomst met slimme duurzame GVK composiet bruggen.

Samenwerkingsovereenkomst met MOCS

Behalve de overname van FWD Bridges heeft GROOTLEMMER ook een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met moederbedrijf MOCS, op het gebied van engineering van bijzondere in composiet uit te voeren bruggen. MOCS is een jong en vooruitstrevend bedrijf, gestart als spin-off van de TU Delft. Het kantoor is gevestigd bij Yes!Delft en de productie bij het RDM InnovationDock. Hiermee zijn MOCS en FWD stevig geworteld in de regio Delft en Rotterdam.

MOCS

MOCS richt zich op de lancering van innovatieve technologieën die de Maritieme, Offshore en Civiele industrie slimmer en efficiënter maken. Door te focussen op het strategisch lanceren van verschillende producten, is het bedrijf onderscheidend en continu in ontwikkeling. Door het combineren van de nieuwste kennis met de problematiek die wordt ondervonden in deze industrieën, is MOCS een graag geziene partner voor bedrijven om oplossingen te bieden en gezamenlijke productontwikkeling tot stand te brengen.
Informatie MOCS:
website: www.mocs.nl, e-mail: info@mocs.nl, tel: +31 15 744 0157
contactpersoon: Wouter Riedijk

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met
Eugene C. Dekker, Algemeen Directeur Groot Lemmer B.V., tel. 0513 789333, e-mail: e.c.dekker@grootlemmer.com.BACK