houten vakwerkbrug Bussum

Houten vakwerkbrug Bussum

grootlemmerbruggen_houten_brug_vakwerkbrug_Bussum_3-staand2In het weekend van 31 januari was het eindelijk zover, op station Bussum Zuid werd onze houten vakwerkbrug geplaatst. Hieraan is maanden van voorbereiding en bouwen vooraf gegaan. In onze fabriek zijn de onderdelen van FSC gecertificeerd Azobé met onze CNC aangestuurde bewerkingsmachine nauwkeurig voorbewerkt. Deze bewerkingen bestaan uit het aanbrengen van de diverse kepen, het voorboren van de verbindingen en het op de juiste lengte afkorten van de benodigde balken. Na dit proces begon het daadwerkelijk bouwen van de brug. De brug is in onze loods te Heerenveen op het dak na geheel prefab gebouwd. Dit heeft een aantal grote voordelen. We zijn niet afhankelijk van de weersomstandigheden en alle gereedschap ligt binnen handbereik.

De afmetingen van de houten vakwerkbrug zijn indrukwekkend. 4 meter breed, 3,30 meter hoog en maar liefst bijna 27 meter lang. Ondanks deze grote afmetingen gaf het geen probleem deze in zijn geheel per vrachtwagen naar de bouwlocatie te brengen. Op locatie is het dak op de brug gemonteerd waarna deze in zijn geheel op zaterdag 31 januari geplaatst is. Ook deze operatie was minutieus voorbereid en onder grote belangstelling werd precies volgens plan eind van de middag de brug op zijn plaats gezet.

De constructie van de brug is een vakwerkbrug. Vanwege de bereikbaarheid van stations is Prorail bezig stations te moderniseren. Deze brug is een onderdeel van de facelift van station Bussum Zuid.

Geef een antwoord

Uw emailadres zal niet worden gepubliceerd. * Verplichte velden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BACK