houten vlonder Cumaru Katwijk

Katwijk

De afgelopen jaren is hard gewerkt om de boulevard bij Katwijk op te knappen. Niet alleen is de weg verdiept aangelegd, maar ook zijn er nieuwe wandelpaden aangelegd. Groot Lemmer heeft het FSC Cumaru hout geleverd wat in de looppaden door de duinen is verwerkt.
Voor de aankleding van de boulevard moesten er ook enkele banken komen. Deze banken zijn nogal speciaal van vorm, met ronde en tapse vormen.

Nu is dat nog niet zo bijzonder maar de planken welke als zitgedeelte dienen moesten ook in de lengte taps gezaagd worden om het door de architect gewenste resultaat te geven. Omdat nu geen enkele plank meer gelijk is, was de vraag wat de slimste manier was om dit te produceren. Om op de bouw te gaan staan zagen was geen optie. Het zaag werk moest er meer dan strak uitzien om te voorkomen dat dit ten koste van het eindresultaat zou gaan. Daarbij moesten de delen ook nog eens onzichtbaar op de banken verwerkt worden, met andere woorden geen schroeven in het zicht. In overleg met de aannemer hebben we gekozen om alles CNC gestuurd te zagen/frezen en bij ons in de loods te gaan monteren.

Elke plank werd in zijn eigen specifieke vorm gefreesd en genummerd. De mal voor de bank werd op zijn kop gemaakt waarna de planken er in gemonteerd konden worden. Zo werden de planken van achteren geschroefd en kwamen geen schroefkoppen in het zicht. Tenslotte de randen afwerken en konden de banken op transport naar Katwijk.

grootlemmerbruggen_loshout_Katwijk_300x200px

Designbank.

grootlemmerbruggen_loshout_Katwijk_2-300x200px

Geef een antwoord

Uw emailadres zal niet worden gepubliceerd. * Verplichte velden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BACK