Primeur in glasvezelversterkte bruggen

Groot Lemmer is een materiaal onafhankelijke bruggenbouwer. We bouwen bruggen in staal, hout én composiet. Sterker nog, Groot Lemmer is de eerste Friese producent van glasvezelversterkte composiet fiets- en voetgangersbruggen. Bruggen die minstens 80 jaar meegaan en slechts minimaal onderhoud vragen. In deze nieuwsbrief krijgt u een korte uiteenzetting over enkele recente projecten, waaronder één FWD smart composietbrug.

 

email-combi-2017-09b

Primeur voor Groot Lemmer B.V.
In de bouwvak is door Groot Lemmer de eerste FWD smartcomposiet DRAAI-brug gerealiseerd.  De EMVI aanbesteding hiervoor was georganiseerd door de gemeente De Fryske Marren.  De draagconstructie van de draaibrug is van composiet, geproduceerd volgens het vacuüm infusie proces. Het is de eerste  composiet draaibrug welke met deze methode in Nederland is gemaakt en misschien ook wel de eerste buiten Nederland, met recht een primeur.
De voetgangersbrug maakt een doorvaartbreedte van 600 cm mogelijk, ruim genoeg voor de achterliggende jachthaven. Vanwege de composiet draagconstructie – het eigen gewicht van de brug is laag t.o.v. een stalen brug – is de brug gemakkelijk te bedienen en  omdat dit met handkracht gedaan wordt, lag de keuze voor composiet voor de hand. Tel daarbij het minimale onderhoud  van een composiet brug op en daarmee is de gemaakte keuze volledig verantwoord. Dit alles past precies binnen de doelstelling van  de gemeente De Fryske Marren om duurzame onderhoudsarme materialen te gebruiken.

Personele ontwikkelingen – Folkert Sinnema
Direct na de bouwvak is Folkert Sinnema (34 jaar) gestart als commercieel directeur hardhout en bewerkingen. Folkert is afkomstig uit de houtwereld en kent het klappen van de bekende zweep. Na een korte inwerkperiode is Folkert er klaar voor en hij heeft buitengewoon veel zin om de klanten te ontmoeten. De komst van Folkert betekent voor Groot Lemmer een nieuwe impuls om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn met niet alleen hout leveren maar vooral de bewerkingen (schaven, gaten boren, kepen,afkorten, liplassen ed.) op uw wensen en logistieke behoeften af te stemmen.

Folkert is te bereiken op 06 – 33 03 96 73 , 0513 – 789 342 of f.sinnema@grootlemmer.com.

Personele ontwikkelingen – Frido Frowijn
Tevens gaat Groot Lemmer de activiteiten op het gebied van galerijen en vlonders de aandacht geven welke het verdient. Frido Frowijn (37 jaar) is hiervoor bij ons op 1 september als verkoper Galerijen en Vlonders (B&U sector) in dienst getreden. Frido heeft in de woning en utiliteitsbouw ruime ervaring met het ontwerpen, voorbereiden en realiseren van deze werkzaamheden. Ondersteund door ons eigen ingenieursburo kunnen wij voor elk project een passende oplossing aanbieden. Uiteraard speelt hout een belangrijke rol in galerijen en vlonders, maar Frido ziet hierin ook mogelijkheden voor het toepassen van bijvoorbeeld galerijvloeren van composiet of aanverwante materialen. Ook op het gebied van galerijen en vlonders zijn wij materiaal onafhankelijk.

Frido is te bereiken op 06-15374676, 0513-789371 of f.frowijn@grootlemmer.com.

 


Perry Attema, commercieel projectleider

Wilt u meer informatie over de inhoud van deze nieuwsbrief, neem dan contact op met Perry Attema. Hij is commercieel projectleider met jarenlange ervaring in bruggenbouw projecten en beantwoordt graag uw vragen. Verder vindt hij het fantastisch om samen met u te klankborden over uw bouw ideeën. Aarzel dus niet om hem te bellen op telefoonnummer 0513-789333. Hij is u graag van dienst.

 

Voor meer informatie over dit bericht kunt u tijdens
kantooruren contact opnemen met Perry Attema,
Groot Lemmer B.V.,
tel. 0513 789333, e-mail: p.b.attema@grootlemmer.com.
© Copyright 2017 Groot Lemmer BV

Geef een antwoord

Uw emailadres zal niet worden gepubliceerd. * Verplichte velden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BACK