houten vakwerkbrug bussum

Spoorbrug op transport voor ProRail

Maandagmiddag was er een bijzonder moment bij Groot Lemmer aan de Innovatielaan in Heerenveen. De nieuw geproduceerde houten spoorbrug was klaar en ging op transport.

ProRail, de beheerder van het spoor, heeft zijn aannemer de opdracht gegeven om in september 2014 te beginnen met de bouw van een nieuwe traverse op station Bussum, waarbij liften worden geplaatst. ProRail verwacht dat de bouw van de traverse en de liften een jaar met zich mee zal brengen. De houten brug die in Heerenveen door Groot Lemmer is gemaakt zal over het spoor worden gelegd.

Azobe hardhout

De spoorbrug gemaakt van Azobe hardhout is 27 meter lang, 3,5 meter hoog, 4 meter breed en weegt maar liefst 38 ton. Medewerkers van Groot Lemmer Heerenveen zijn twee maanden bezig geweest om de brug te bouwen. De brug zal op locatie nog verder worden afgebouwd. Zo komt er nog een dak boven op de houten brug.

Maandagmiddag was het dan zover en kon de spoorbrug op transport. Combex uit Eastermar vervoerde de brug naar Bussum toe. Dit onder begeleiding van verkeersregelaars. De rit zal ongeveer 3 uren duren. “Vooral in Bussum zijn er nog enkele moeilijk te nemen obstakels”: vertelt de chauffeur.

BACK