Belevenissen voor Wildlands Adventure Zoo Emmen

Nieuwe bruggen voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen.

Sinds 2013 wordt er in Emmen door de KWS Infra hard gewerkt aan de verplaatsing van het Dierenpark Emmen naar haar nieuwe locatie. Onder de nieuwe naam “WILDLANDS Adventure Zoo Emmen” gaan op 1 april 2016 de deuren open voor publiek.

Door de goede ervaringen op diverse projecten waar KWS Infra en Groot Lemmer eerder hebben samengewerkt, werd Groot Lemmer door KWS Infra aan tafel uitgenodigd om met hun expertise voor de constructies de juiste beleving te vinden! Na diverse gesprekken werd de opdracht voor het maken van de constructies aan Groot Lemmer gegund. In totaal zijn er in het laatste half jaar 14 houtconstructies door Groot Lemmer gerealiseerd. Eind oktober is de laatste van de houtconstructies, de steiger bij de Nijlpaarden opgeleverd.

Dit zijn niet zomaar houtconstructies, maar ware kunstwerken. Vanwege de beleving in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen hebben de constructies geen gewone uitstraling, maar zijn ze aangepast aan de uitstraling van de diverse werelddelen welke onderdeel van het park zijn. De materiaalkeuze is van groot belang om het park de juiste uitstraling te geven. Behalve de materiaalkeuze zijn de bruggen/steigers geen standaard recht toe recht aan constructies. Zo bevatten de constructies vliegtuigonderdelen, touwen/netten, boottakels, uitkijkpunten en nog veel meer. Natuurlijk worden de constructies gemaakt volgens de huidige vigerende normen en eisen, maar ze moeten lijken zoals ze in de werelddelen zelf ook gemaakt zouden worden.Technische éénvoud, maar het vereiste een compleet andere mind-set. Waar “normaal” het hout gezaagd is met een maatverschil welk zich beperkt tot enkel millimeters, wordt er nu veel rondhout gebruikt met maatverschillen van enkele centimeters. Dit mag uiteraard niet in het loopvlak terugkomen, waardoor voor het maken van deze constructies “out of the box” moest worden gedacht. Normale detaillering werd overboord gezet, maar speciaal voor dit werk aangepast om de juiste beleving te krijgen.

Na een zes maanden hard werken op zowel de locatie (in de kas als op de buitenterreinen van Wildlands Adventure Zoo Emmen), als bij Groot Lemmer in de fabriek zijn we gereed. Van een kale vlakte in het begin, wanen we ons nu in de Afrikaanse wildernis. Een geweldige uitdaging is naar aller tevredenheid opgeleverd.

Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=csdfSw_Oho4

grootlemmerbruggen_houten_bruggen_liggerbrug_Emmen 01.09 Grootlemmer_houten_bruggen_ liggerbrug_Emmen 01.07 grootlemmerbruggen_houten_brug_liggerbrug_Emmen I.02

 

 

Geef een antwoord

Uw emailadres zal niet worden gepubliceerd. * Verplichte velden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BACK