Diverse constructies B&U

Galerijen en vlonders krijgen een robuuste & karakteristieke uitstraling indien zij in hardhout zijn uitgevoerd. Hardhout heeft een warme en mooie uitstraling. Dat is dan ook precies de reden waarom Groot Lemmer met grote regelmaat galerijen/vlonders  van hardhout levert aan aannemers en projectontwikkelaars. Groot Lemmer ontwerpt en construeert de galerijen en vlonders overigens niet alleen in hardhout, maar ook van andere materialen als bijvoorbeeld; staal, (hout)composiet, bamboe etc.

Zeker op het gebied van composiet is de laatste jaren veel kennis en ervaring opgedaan. Met een eigen engineeringsafdeling en montageploeg kan Groot Lemmer u het werk volledig uit handen nemen van ontwerp tot en met montage van de vlonders en galerijen op de bouw met alle toebehoren. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen om een bouwpakket te laten samen stellen. Wij maken dan de diverse onderdelen op maat, voorzien van duidelijke tekeningen waardoor u het eenvoudig zelf op de bouw kunt installeren. Een galerij of vlonder van Groot Lemmer brengt tal van voordelen met zich mee. Een galerij of vlonder uitgevoerd in hout beschikt niet alleen over een fraai uiterlijk, maar ook over de volgende kwaliteiten:

  • Goedkoop in verhouding tot andere constructiematerialen voor galerijen
  • Duurzaam
  • Relatief lichte constructie dus ook besparing op fundering
  • Natuurlijk materiaal
  • Uitstekend inzetbaar voor maatwerk
  • Eenvoudig te combineren met andere materialen
  • Brandklasse D(fl)-B(fl)

De door Groot Lemmer toegepaste houtsoorten hebben een grote natuurlijke levensduur (houtsoorten met duurzaamheidsklasse I). Daarnaast wordt het hout ook duurzaam gewonnen. Het hout voldoet aan de regelgeving van de overheid (TPAC) maar kan op verzoek ook met FSC® license code FSC-C009073 gecertificeerd of PEFC gecertificeerd hout worden toegepast. De criteria van FSC of PEFC zijn strenger als TPAC en sluiten beter aan bij de filosofie van Groot Lemmer.

BACK