Stalen bruggen ontwerpen, ontwikkelen en realiseren behoort tot de kernactiviteiten van bruggenspecialist Groot Lemmer B.V. Hoewel Groot Lemmer groot is geworden door de toepassing van hardhout, is de vervaardiging van stalen bruggen een zeer welkome aanwinst, zowel voor onszelf als voor onze afnemers. Staal biedt namelijk ongekende mogelijkheden, niet alleen als opzichzelfstaand constructiemateriaal, maar ook als component van een gecombineerd geheel van verschillende materialen, zoals beton, metselwerk, hout en kunststof. Met name de combinatie van staal en hout is en blijft geliefd! De laatste decennia heeft Groot Lemmer enorme groei en ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van stalen bruggen. Het volledige ingenieursbureau is gereorganiseerd en er zijn een aantal hooggekwalificeerde staalconstructeurs aangenomen. Daarnaast zijn verregaande aanpassingen en uitbreidingen doorgevoerd m.b.t. machines, software en productietechnieken. Bovendien zijn er hechte partnerschappen ontstaan met staalleveranciers die voldoen aan alle mogelijke kwaliteitseisen. Tijdens het bouwen van stalen bruggen wordt door Groot Lemmer globaal het volgende traject doorlopen:

  • Samen met de klant worden de wensen en eisen betreffende de stalen brug geïnventariseerd.
  • Zodra alles duidelijk op papier staat, gaat ons ingenieursbureau van start met het ontwerpen van de brug.
  • Na goedkeuring van het ontwerp gaan we verder met het bouwen van de daadwerkelijke brug.
  • Vervolgens wordt deze door de vaklieden van Groot Lemmer op locatie geïnstalleerd.

Staal biedt volop aanvullende keuzemogelijkheden. Niet alleen constructief, maar ook esthetisch en prijstechnisch. Er is vrijwel niets meer op het gebied van bruggenbouw dat Groot Lemmer niet kan realiseren. Bovendien kunnen we u, dankzij ons totaalaanbod aan constructiematerialen, bij uitstek adviseren op het gebied van materiaalkeuze.

Staal is zwaar, en voor grote stalen bruggen met flinke overspanningen zijn daarom enorme funderingen nodig. Dit maakt de realisatie van stalen bruggen relatief duur. Toch wordt er veel voor staal als constructiemateriaal voor bruggen gekozen. Staal is namelijk keihard en ijzersterk. Een stalen brug gaat gemiddeld meer dan 100 jaar mee. Bruggen die veel en zwaar vracht- en/of treinverkeer te verduren krijgen, profiteren absoluut van de unieke kwaliteiten van staal!

De prijs van stalen bruggen varieert op basis van lengte, constructie, gebruikte constructiematerialen, afwerking, enzovoort. Neem voor een vrijblijvende prijsopgave gerust contact op met Groot Lemmer.

Neem contact op
BACK