Fietsbruggen en voetgangersbruggen

Het bouwen van fietsbruggen en voetgangersbruggen is de expertise van Groot Lemmer B.V. Of het in staal, hout of kunststof is, bij Groot Lemmer B.V. bent u aan het goede adres. Samen met u zetten wij uw verlangens op papier waarna ons eigen ingenieursbureau de brug naar uw wens berekent en tekent. Na uw goedkeuring wordt deze (voor zover mogelijk) in onze loods prefab gemaakt en tenslotte zorgen onze eigen ervaren buitendienstwerknemers voor een vlekkeloze plaatsing van uw brug. Wordt uw brug de volgende?

Bekijk onze diverse toepassingen

Liggerbrug vrij overspanning tot ca. 25 meter
Vakwerkbrug vrij overspanning tot ca. 40 meter
Boogbrug vrij overspanning tot ca. 65 meter
Hang- en tuibrug vrij overspanning tot ca. 90 meter
Ophaalbrug vrije doorvaartbreedte tot ca. 15 meter
Steigers diverse mogelijkheden

Belasting

De belasting op de brug/steiger wordt uiteraard berekend volgens de Eurocode. De opdrachtgever dient aan te geven of hierbij ook een voertuig (bijv. een strooiwagen) over de brug moet kunnen. Voor zwaarder verkeer, zwaarder dan een voertuig van 5 ton, dient een gespecificeerd voertuig, of een verkeersklasse te worden opgegeven. Dit voertuig valt buiten de reguliere fiets-, voetgangersbrug en de brug dient hierop apart te worden berekend.

RAW / Design & Construct / UAV-GC

Voor alle besteksvormen kunt u bij Groot Lemmer terecht. Onze specialisatie bevindt zich op het terrein van D&C / UAV-GC contracten. Hierin kunnen we onze jarenlange ervaring en de opgedane kennis van ons eigen ingenieursbureau het beste kwijt. ophaalbrug_houten_brug_grootlemmerbruggen_5802_Warmond_3-100x150pxOnze eerste brug (zie foto Warmond)  onder eerste UAV-GC gerealiseerd dateert alweer van 2013. Sindsdien hebben we vele bruggen onder deze contractsvorm gemaakt.

Tekla/BIM

Groot Lemmer ontwerp zijn bruggen in het tekenprogramma Tekla. Dit is een 3D programma geschikt om in BIM te gebruiken.BACK