Tegenwoordig is modulair bouwen een populair begrip als we het over bouwen hebben. Het is een bouwtechniek waarbij compleet afgewerkte modules, denk aan de woonkamer, badkamer of slaapkamer van een particuliere woning, in de fabriek instap klaar afgewerkt worden. Al deze modules vormen vervolgens een gebouw. Deze bouwtechniek wordt veel bij woningbouw en utiliteitsbouw toegepast. Het is een snelle en efficiënte vorm van bouwen. Met de krappe woningmarkt is het dus een ideale bouwtechniek waar huizen snel uit de grond gestampt kunnen worden. Met een hoge mate van automatisering, engineering, 3D ontwerp, prefab en fabrieksmatige bewerkingen, hanteert Groot Lemmer dezelfde filosofie.

Wat kan Groot Lemmer betekenen bij Modulaire Bouw?

Groot Lemmer heeft beschikking tot haar eigen voorraad duurzaam hout, zoals hardhout, Azobé en Bilinga. Hiermee hebben we voor vele klanten prachtige duurzame houten galerijen gebouwd, vlonders gelegd en houtafwerkingen gerealiseerd. Met de inzet van hout kan Groot Lemmer een mooie rol betekenen als het gaat om de afwerking bij appartementen- en utiliteitsbouw. De voordelen van een houten galerij zijn niet alleen duurzaamheid, maar het zijn ook relatief lichte constructies waardoor de druk op funderingen verminderd, heeft het een natuurlijke uitstraling en is het makkelijk te bewerken. Kunnen wij u helpen om uw modulaire bouwprojecten mooi af te werken met onze houten galerijen en vlonders?

Projectontwikkelaars en architecten

Als projectontwikkelaar of architect is de creativiteit binnen modulair bouwen vaak beperkt. Maar qua aankleding zien wij als Groot Lemmer wel veel kansen als het gaat om de aankleding van projectbouw. Groot Lemmer speelt met houten vlonders en galerijen perfect in op het stukje duurzaamheid. Ons hout is/heeft:

 • Perfect te bewerken;
 • Bij uitstek goed inzetbaar bij maatwerk;
 • Brandklasse D(fi)-B(fl);
 • Eenvoudig te combineren;
 • Het FSC-keurmerk.

Wat kan Groot Lemmer nog meer betekenen bij Modulaire Bouw?

Al jaren is Groot Lemmer betrokken bij Burgerlijke & Utiliteitsbouw projecten. Tegenwoordig is Modulaire Bouw ook steeds een belangrijk wordende markt voor ons. Waarom kiezen voor Groot Lemmer? Wij kunnen aansluiten als:

 • Partner in het ontwerp & engineering;
 • Leverancier van prefab en fabrieksmatige onderdelen;
 • Houtleverancier van allerlei houtproducten.

In onze ontwerpen wordt altijd duurzaamheid als uitgangspunt genomen. Kortom, wij kunnen meedenken in modulaire bouwprojecten. We horen het graag! Neem vrijblijvend contact op, zodat wij met u mee mogen denken.

Onze (Hout)keurmerken

Groot Lemmer bezit het FSC-keurmerk. Hiermee willen wij verzekeren dat ons hout uit verantwoord beheerde bossen komen, dus voldoen wij aan alle eisen die gesteld worden door FSC®. Het certificaat is ook online te vinden op de website. Naast het FSC-keurmerk hebben wij ook andere keurmerken:

 • ISO9001
 • VCA
 • PEFC

Duurzaamheid

Bij module bouw wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid en circulariteit. Met de modulaire bouw kan de kans op CO2 met bijna 50% verminderd worden. Dit door het hergebruiken van materialen, maar ook modules. Modules kunnen gedemonteerd worden en elders opnieuw geplaatst worden. Modulair gebouwde huizen kunnen makkelijk uitgebreid worden door er simpelweg nieuwe modules aan toe te voegen. Dit voorkomt dat veel sloopwerk bespaart blijft of onderdelen die vervangen dienen te worden elders hergebruikt kunnen worden. Dit wordt ook circulaire bouw genoemd.

Duurzame materialen bij Module Bouw

Modulair bouwen met hout is een prima duurzame methode om de CO2 voetdruk te reduceren. Op dit moment is hout ook een zeer populair materiaal. Het hout wordt vervaardigd in duurzaam aangelegde bosgebieden. Denk aan hout met het FSC-keurmerk. Het hout dat gekapt wordt, wordt ook weer keurig aangelegd en al het resthout wordt gebruikt voor andere doeleinden. Hout heeft veel voordelen, het is niet alleen duurzaam, maar heeft het ook een isolerende werking, neemt het vocht op en heeft het daarnaast ook nog een prachtige afwerking.

Galerij voor Modulaire Bouwprojecten

Uw gegevens worden enkel en alleen gebruikt om contact met u op te nemen n.a.v. uw contactformulier
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of heeft u vragen? Neem dan contact op via telefoon of via de mail.

T: +31(0)513 789 333
E: info@grootlemmer.com

BACK