Steigers

Als je gespecialiseerd bent in het maken van bruggen ligt het voor de hand dat je ook goed bent in het maken van steigers. Bij Groot Lemmer B.V. is dit ook zo.

Steigers in alle soorten en maten kunnen wij voor u verzorgen. Steigers worden altijd op maat gemaakt, er is geen standaard steiger. Neemt u gerust contact op over de mogelijkheden van steigers, in hout, staal composiet of een combinatie van deze  materialen.

Met een eigen engineeringsafdeling en montageploeg kan Groot Lemmer u het werk volledig uit handen nemen van ontwerp tot en met montage van de vlonders op de bouw met alle toebehoren. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen om een bouwpakket te laten samen stellen. Wij maken dan de diverse onderdelen op maat, voorzien van duidelijke tekeningen waardoor u het eenvoudig zelf op de bouw kunt installeren. Een vlonder van Groot Lemmer brengt tal van voordelen met zich mee.

De door Groot Lemmer toegepaste houtsoorten hebben een grote natuurlijke levensduur (houtsoorten met duurzaamheidsklasse I). Daarnaast wordt het hout ook duurzaam gewonnen. Het hout voldoet aan de regelgeving van de overheid (TPAC) maar kan op verzoek ook met FSC® license code FSC-C009073 gecertificeerd of PEFC gecertificeerd hout worden toegepast. De criteria van FSC of PEFC zijn strenger als TPAC en sluiten beter aan bij de filosofie van Groot Lemmer.

Meer informatie?

Vul onderstaande gegevens in en ontvang binnen 24 uur reactie.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dek keuzes

Dek

Hout

grootlemmerbruggen_houten_dek_GLstrip_1-100x150pxHouten dek kan met of zonder groeven geleverd worden. Bij beide opties is het aan te bevelen om in het houten dek GLstrip op te nemen. Hiertoe worden zwaluwstaart groeven (bij voorkeur 2 in een plankbreedte van 19 cm.) in het dekdeel gemaakt, gevuld met epoxy en afgestrooid met zand. Het dek is hiermee in praktisch alle weersomstandigheden stroef. Het is beter om GLstrip toe te passen dan een slijtlaag over het gehele dek. Bij het toepassen van GLstrip wordt het hout niet afgesloten en heeft een langere levensduur. Indien u een dekkende slijtlaag over het gehele dek wilt, kan beter een kunststof worden toegepast. (zie hieronder)

Bamboe

Bamboe wordt als composiet materiaal toegepast als dek en leuning hout. De bamboe stengel wordt geschild, in reepjes gesneden, gedroogd en vervolgens met lijm in een mal tot een plank geperst.  Het resultaat is een vormvaste plank. Uiteraard kan bamboe FSC-gecertificeerd geleverd worden. Ook kan het bamboe dek van GLstrip worden voorzien.

Kunststof

grootlemmerbruggen_composiet_dek_zwarte_slijtlaag_1-100x150pxKunststof dek wordt gemaakt van glasvezelversterkt kunststof (GVK). Dit zijn panelen van 50 cm. breed te welke met een hol/dol verbinding in elkaar vallen. Kunststof heeft een langere levensduur dan hout en is uitermate geschikt om een slijtlaag op aan te brengen. De slijtlaag heeft een goede hechting op deze ondergrond. Om niet afhankelijk van het weer te zijn wordt de slijtlaag bij ons in de fabriek aangebracht. Standaardkleuren zijn antraciet en rood. GVK dek is ook geschikt indien er een servicevoertuig overeen moet. Het is niet geschikt als dek bij bruggen waar paarden overlopen.

BACK