Alle materialen worden glad

Het lijkt erop of opdrachtgevers en architecten wat huiverig zijn om hardhout als dek voor een galerij of vlonder toe te passen. Wat je vaak hoort is “hout wordt glad”. Ja als je het niet schoonmaakt wordt het glad, maar dit geldt voor veel materialen. Waarom wordt het bij houten vlonders bijna altijd benoemd en bij composiet vlonders (nog) niet? Misschien omdat veel mensen persoonlijke ervaring hebben met een hardhouten vlonder in hun tuin of omdat er al tig jaar ervaring is met hardhout en de kans daarmee wordt vergroot dat een mogelijk negatieve eigenschap vaker wordt benoemd?

Met de GL antislip is gladheid op hout verleden tijd

GL AntislipOok veel leveranciers van (hout)composieten gebruiken het glad worden van hardhout om hun eigen product te promoten. Composiet wordt dus niet glad of moet je op de kleine letters gaan letten?
Groot Lemmer B.V. heeft inmiddels veel ervaring met het toepassen van verschillende houtcomposieten. Ik kan daarom zeggen dat als het gaat om gladheid er meestal geen verschil is tussen composiet of hardhouten dekdelen. Het valt of staat in beide gevallen met het goed onderhouden van je terras. De onderhoudsvoorschriften zijn dan ook vaak niet anders dan die van hardhout. Zelfs een betonnen vloerplaat wordt glad wanneer deze niet wordt schoongemaakt. Antislipproducten als coatings en strippen zijn er op de markt om de antislipwaarde te verhogen. Groot Lemmer B.V. heeft een antislip product in eigen beheer, de GL antislip strip.

Opvallend is, dat de laatste tijd steeds meer leveranciers van composiet dekdelen een product met antislipcoating of iets dergelijks aan hun assortiment toevoegen. Zou dit soms komen omdat er inmiddels ook in het toepassen van composiet enkele jaren ervaring is opgedaan en de producteigenschappen in de praktijk toch wat anders zijn?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frido Frowijn.

BACK